Frisk och Lycklig

Projekt drömkök

Projekt drömkök

Nu är vi äntligen igång. Igång med att skapar vårt nya drömkök som vi snart planerat i fem års tid. Tanken var att vi skulle börjat med köket för redan ett par år sedan men livet med arbete, barn och aktiviteter kom emellan. Men nu står vi här, beredda att sätta igång med att skapa ett ny favoritplats i hemmet, köket.

Besluten är många

Då projektet dragit ut på tiden så har vi såklart också haft extra mycket tid på oss och fundera över hur det ska se ut, vilka färger, val av bänkskiva, belysning, vitvaror etc. Många beslut som ska tas och med ett enormt utbud är det ibland inte alltid det enklare att kunna bestämma sig och hålla fast vid det.

Nu är alla besluten spikade och vi har landat i att bygga ett modernt 70-tals kök med släta luckor av ek med frästa handtag i kanten på luckorna. Vi hade nämligen turen att komma i kontakt med en oehört duktig snickare som kommer hjälpa oss med att bygga vårt nya kök, helt efter våra krav och inte minst, helt anpassat och unikt för vårt hus och våra behov. Med massiva handsinkade lådor av ek och där även stommarna är klädda med ekfaner så lägger vi grunden för ett kök som kommer hålla för många år framöver.

Val av vitvaror och diskbänk

Inbyggda vitvaror i form av kyl och frys samt diskmaskin så strävar vi efter en rent och harmoniskt utseende och som på samma gång ger en varm och mysig känsla. Val av bänkskiva är också något vi funderat en del fram och tillbaka på. Ett tag var vi inne på någon form av stenskiva men vi har nu alltså landat i en riktigt snygga och rejäl diskbänk av rostfritt stål som vi kommer få hjälp med av ablandskronarostfria.se att tillverka. En rejäl diskbänk med industrikvalité som på samma gång ger ett modernt och snyggt intryck.

Golv i grön marmor

Valet av golv var faktiskt ganska enkelt. Vi hade redan på förhand tittat grön marmor och när vi sedan besökte butiken så var valet enkelt. Otroligt snyggt och läckert och ger på samma gång en fin känsla till ekköket samt det kommer verkligen passa in i vårt hus och övriga detaljer.

Är du redo för något nytt?

Låt oss börja resan redan idag

Vi har bestämt oss för att ta ett sabbatsår, ett ledigt år, ett år fritt från jobb och stressig vardag. Hitta tillbaka till oss själva och vilka vi är och hur vi vill vara.

Därför bestämde vi oss för att hyra hus i Frankrike och komma ifrån storstan och bara få vara. Ta hand om varandra, umgås och laga god mat och bara få leva, få leva sådär fritt och kravlöst som vi upplevde i unga år. Vi vill helt enkelt vara friska och lyckliga igen.

Frisk och Lycklig

© 2022 Frisk och Lycklig