Frisk och Lycklig

Äventyret kunde fortsätta tack vare en reservdel

Äventyret kunde fortsätta tack vare en reservdel

Roadtrip med vännerna idag som vi längtat efter det här äventyret. Men när motorlampan plötsligt börjar lysa blev det ett oväntat avbrott som lätt kan lägga en dämpare på allas goda humör. Med lite tålamod och otroliga grabbar på en verkstad kunde vi ändå få hjälp och göra det bästa av situationen och låta äventyret fortsätta efter en liten stund! Tänk att killarna på verkstaden räddade vår dag vilka hjältar. Hur tog vi oss genom dagen kanske ni undrar, lugna er, jag ska delge er allt!

Vi fick hjälp av en bilverkstad

Det omedelbara behovet kom när motorlampan tändes ute på vägen och vi fick agera snabbt för att få in bilen på en kontroll. Den mest uppenbara lösningen är att ta bilen till en bensinstation eller bilverkstad. Typiskt bilen som är nyservad tänkte jag. Det fanns inte tid att jämföra priser eller att vänta på en verkstadstid flera dagar senare. Men på den första verkstaden som vi anlände fick vi årets bästa hjälp. Grabbarna i verkstaden offrade sin lunchtid för att komma till vår räddning.

Killarna på verkstaden fixade bilen

Efter en timme inne i verkstaden kom en av grabbarna ut och berättade att det var en del som behövde bytas ut för att vi skulle kunna fortsätta vår roadtrip. Med andan i halsgropen frågade en av oss om det fanns någon sådan del att få tag på till en rimlig kostnad. Svaret blev ett stort glädjebesked när det visade sig att delen fanns att tillgå. Strax därpå rullar bilen ut från den stora garageport som den tidigare rullat in genom. Nu var motorlampan släckt, bilen servad och äventyret kunde efter en twist återgå till den plan som vi sedan tidigare format. Att en reservdel som tidigare funnits på en lagerhylla nu satt i bilen med hjälp av kunskap och verktyg. Hade inte grabbarna behövt jobba vidare med andra kunders bilar hade de fått följa med på vår roadtrip.

Serva bilen innan resan istället för under resan

För även om det ibland kan vara besvärligt att få bilen servad när du reser, behöver det inte innebära ett abrupt slut på ditt äventyr! Men med snälla verkstadskillar som kan sin sak kunde resan fortsätta efter en liten stund trots de oväntade problemen som dykt upp. Så fortsätt – utforska nya platser med sinnesro i vetskapen om att även om något oväntat händer längs vägen kommer det inte att hindra dig från att njuta av allt som livet har i beredskap för dig!

Är du redo för något nytt?

Låt oss börja resan redan idag

Vi har bestämt oss för att ta ett sabbatsår, ett ledigt år, ett år fritt från jobb och stressig vardag. Hitta tillbaka till oss själva och vilka vi är och hur vi vill vara.

Därför bestämde vi oss för att hyra hus i Frankrike och komma ifrån storstan och bara få vara. Ta hand om varandra, umgås och laga god mat och bara få leva, få leva sådär fritt och kravlöst som vi upplevde i unga år. Vi vill helt enkelt vara friska och lyckliga igen.

Frisk och Lycklig

© 2022 Frisk och Lycklig