Frisk och Lycklig

Nya markiser som solskydd till huset

Nya markiser som solskydd till huset

De senaste somrarnas värme och sol fick oss att börja tänka på att skaffa markiser och solskydd till fönstren runt om på huset. Visa dagar har vi haft en bra bit över 30 dagar inomhus och det har varit näst intill olidligt varmt. Till på råga så har vi märkt att vår soffa blivit lite blekt på den sidan som står mot fönstren och dessutom märker vi att vårt trägolv tar en del stryk av solstrålarna och värmen,

Sagt och gjort, vi gav oss ut med bilen och körde runt lite i Varberg och Kungsbacka för att se hur andra hade valt sin markiser till sina hus. På så sätt tänkte vi att vi kan få en bra uppfattning om vilken färg som skulle passa fint till vårt röda tegelhus. Efter någon timmes åkande så var vi ganska på det klara med att vi skulle satsa på en något mörkare grå färg på våra nya fönstermarkiser.

Nästa steg var nu att höra oss för bland vänner och bekanta om de hade några tips på vart vi skulle vända oss vid inköp och hjälp med installation. Vi läste också en del på nätet och kom fram till att man helt klart ska undvika lågpriskedjorna om man ville ha med automatik och de skulle hålla mer än ett par år.

Till slut så fattade vi tycke och bestämde oss för att handla från ett lokalt företag vi fick tips om här i Kungsbacka, närmare bestämt ett företag som heter Fönster & Solskydd och såhär i efterhand kan vi verkligen inte vara mer nöjda. Allt gick jätte smidigt och de gjorde ett toppenjobb vid monteringen av både våra fönstermarkiser och inte minst den större terrassmarkisen som var lite svår att montera då fästpunkterna inte var de bästa.

Är du redo för något nytt?

Låt oss börja resan redan idag

Vi har bestämt oss för att ta ett sabbatsår, ett ledigt år, ett år fritt från jobb och stressig vardag. Hitta tillbaka till oss själva och vilka vi är och hur vi vill vara.

Därför bestämde vi oss för att hyra hus i Frankrike och komma ifrån storstan och bara få vara. Ta hand om varandra, umgås och laga god mat och bara få leva, få leva sådär fritt och kravlöst som vi upplevde i unga år. Vi vill helt enkelt vara friska och lyckliga igen.

Frisk och Lycklig

© 2022 Frisk och Lycklig