Frisk och Lycklig

Vad utmärker ett bra och lämpligt skötbord?

Vad utmärker ett bra och lämpligt skötbord?

Sedan vi fick barn har vi alltmer börjat fundera på hur vårt hus och trädgård är utformat för små barn. Vilka faror finns det och vad kan vi göra för att undvika skador som fall och andra olyckor som vi vuxna inte utsätts för.

Vi har även börjat fundera på hur ett bra och stabilt skötbord bör vara för att på ett säkert och bekvämt sätt kunna användas för att byta blöjor, kläder eller enklare tvätt av barnen.

Jag och min sambo kom fram till följande saker som är utmärkande för ett bra skötbord och något vi gärna vill dela med oss av till andra nyblivna föräldrar.

  1. Stabilitet – Att skötbordet är stabilt och stadigt byggt eller ordentligt förändrat i väggen om det är av modellen vägghängt. Står det på ben är det viktigt att alla fyra benen står stadigt och att det inte är något svaj i konstruktionen.
  2. Säkerhet – Att det finns gavlar runt som är tillräckligt höga för att barnen ska ligga säkert, även om du vänder bort blicken några sekunder samt att dynan på bordet inte är för hal och glatt så att barnen glider bort från dynan.
  3. Bra arbetshöjd – Här är det viktigt att höjden är rätt för båda föräldrarna och andra som kan tänkas använda skötbordet. Dels för att få till en bra arbetshöjd men också för att säkrare kunna hålla kolla på barnen på ett säkert sätt.
  4. Lättstädat – Då skötbordet används för att byta blöjor och enklare tvättning av bebisen är det viktigt att det är enkelt och lätt att hålla det rent och snyggt. Samtliga material måste därför tåla regelbunden torkning med blöt trasa och även klara av mildare rengöringsmedel utan att ta skada.
  5. Praktiskt med förvaring – Med tiden inser man att det ska funka i vardagen och att det därför måste vara lite praktiskt och därför är det bra om det finns en del förvaring i direkt anslutning där man kan förvara både blöjor, våtservetter, olika krämer samt lite extra ombyte till bebisen.
  6. Kvalité och hållbarhet – Tänk på att skötbordet kommer att användas flera gånger om dagen i något år framåt. Därför kan det vara smart att satsa på ett i bra kvalité från början. Kanske kommer det ett syskon om något år också som även detta kan ha glädje av ett bra och hållbart bord.

Lycka till med ert val och er nyfödda bebis!

Är du redo för något nytt?

Låt oss börja resan redan idag

Vi har bestämt oss för att ta ett sabbatsår, ett ledigt år, ett år fritt från jobb och stressig vardag. Hitta tillbaka till oss själva och vilka vi är och hur vi vill vara.

Därför bestämde vi oss för att hyra hus i Frankrike och komma ifrån storstan och bara få vara. Ta hand om varandra, umgås och laga god mat och bara få leva, få leva sådär fritt och kravlöst som vi upplevde i unga år. Vi vill helt enkelt vara friska och lyckliga igen.

Frisk och Lycklig

© 2022 Frisk och Lycklig