Vecka 32 + 0, förhoppningsvis 5 veckor kvar

Nu är jag i vecka 32 om man ska gå efter vad barnmorskorna säger eller 33 om man frågar 1177:s app Gravidkalender. Vecka 32 + 0 är det i alla fall.

Idag är en bra dag, jag har inte haft så ont i mina höfter i natt och har sovit rätt så bra. Krypet har sparkats under natten och flera gånger under dagen så det känns tryggt. När hon sparkas kan jag släppa mitt fokus på just hennes rörelser och fokusera på annat. Hitta på något som känns roligt. Idag är det ju röd dag så jag har varit hemma och bland annat bakat bullar. Nom nom. Bakade två stora plåtar så om ni har tips om hur man ska förvara bullarna för att de ska förbli färska får ni jättegärna skriva en rad.

Träffade min psykolog i veckan och vi pratade om min oro och vad jag kan göra för att kunna hantera den. Jag har verkligen haft turen att träffa världens bästa psykolog. Hon hjälper mig att hitta redskap för att kunna hantera oro och andra tankar. Senast så frågade hon mig om jag tyckte att det var realistiskt att jag var så orolig som jag var. Jag svarade ja, att jag har erfarenheter som de flesta gravida inte har och det är realistiskt att jag är mer orolig än andra. Hennes råd var att jag skulle tillåta och acceptera att jag är orolig, och om jag mår bättre av att åka in och få lyssna så hjärtat slår eller sitta med en CTG runt magen så ska jag göra det. Det värsta som kan hända är att personalen suckar åt mig när jag kommer in för tredje gången på en vecka. Men hennes erfarenhet var att de flesta är väldigt förstående när man säger att man har förlorat ett barn. “Jag tillåter mig själv att vara irrationell” sa en mamma på Gravid igen-träffen på Spädbarnsfonden. Jag får också acceptera att det är så som det är och tillåta mig själv att känna det jag känner. Får göra det bästa av de sista 5-6 veckorna nu.

Varmt ute idag, pissen har däckat i skuggan. La en blöt handduk och en vattenskål bredvid honom. Vattnet ville han ha men han var inte så intresserad av att ligga på den blöta handduken. Här är han ?? Han har ett eget Instagram konto om ni vill se fler bilder, nissefluffycat heter han där.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *