Nyårstankar

2016 börjar lida mot sitt slut slut och jag tänkte avrunda året med några nyårstankar.

Om jag ska summera 2016 så har det varit ett riktigt skitår. Det har varit det absolut sämsta året i mitt liv. Jag minns vid förra nyår då jag sa till sambon att en del tråkigt hade hänt de senaste åren och att jag hoppas att 2016 skulle bli ett riktigt bra år. Jag syftade på att både min morfar och farfar hade dött, en vän hade tagit sitt liv och min far hade varit allvarligt sjuk. Inte visste jag att det värsta väntade. Den 12 februari fick vi veta att vår dotter Lea hade dött i min mage. Sorgen hade inga gränser. Inte skulden heller. Jämfört med precis efter hon dog så mår jag bättre nu, men det kommer nog aldrig bli riktigt bra. Det var något i mig som gick sönder när Lea dog.

Läste på Familjeliv för ett tag sen, en annan mamma som förlorat sitt barn som skrev “Att förlora sitt barn är som att få en diamant i hjärtat med vassa och skarpa kanter. Den är ständigt är i rörelse, den gör ont och river sönder hjärtat. Med tiden så kommer kanterna att bli runda och inte längre göra lika ont. Då har man fått den dyrbaraste skatt i hjärtat.” Brukar gå in på Familjeliv då och då och läsa inläggen i Änglarummet och gråta lite.

Även om 2016 har varit ett skitår har det ändå hänt en del trevligt. Till exempel så har vi skaffade Nisse, vår norska skogskatt. Vi trivs rätt bra i vårt hus och livet på landet. Jag har börjat utvecklat min andliga sida och lärt mig mycket nytt. Har fått ett nytt utvecklande jobb som jag trivs bra med.

2017 ska bli ett år med fokus på min egna utveckling. Jag ska fortsätta att stå upp för mig själv och ta hand om mig. Jag ska även fortsätta att meditera, yoga och bli mer andlig. Jag ska fortsätta att släppa taget om rädsla och oro. Ska lita på min intuition.

Ett ledsamt inlägg som avslutning på ett ledsamt år. Jag önskar er alla ett underbart 2017. Låt det bli året då ni blir dem ni vill vara.

Här är ett livsmotto för 2017. Gott nytt år! ???

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *