Mysigt med höst

Jag tycker väldigt mycket om sol och värme, men den tidiga hösten är nog ändå min favoritårstid.  Som nu, när det fortfarande är rätt varmt ute men löven har börjat bli röda. När man kan ta promenader i skogen, höra löven prassla för varje steg man tar och njuta av naturens egna färgspektrum. Det är en speciell känsla i luften. Det är förändring på gång. Tempot blir lite lugnare i takt med att dagarna blir kortare. Det är dags att ta fram en höstjacka och byta tygskorna mot ett par som tål regn. Snart är det även dags för mössan. Att börja tända värmeljus. Det är mysigt med höst.

Jag fick svar angående ett av jobben jag hade sökt, det blev inget, de söker någon med mer erfarenhet. Det är ju tråkigt. Fick verkligen en bra känsla när jag var på intervjun. Hade nog trivts bra där. Har inte hört något från de andra två. Hoppas att jag får ett mer positiv svar från dem. När man väl har bestämt sig för att söka något nytt, så har man gått vidare i tanken så att säga. Då blir det svårt att ta till sig det som är bra med det man har. Att anstränga sig för att förbättra sin befintliga situation.

Läste om det för något åt seden, att hjärnan fungerar så när man har fattat ett beslut. Man tar till sig information som bekräftar ens beslut och sållar bort det som talar emot. Känner att det är viktigt att känna till detta så att man vet varför man tänker som man gör. Det kan vara så enkelt som att man ska köpa något nytt, till exempel en tv. När man har “valt ut” en modell så söker man undermedvetet bara efter fakta som bekräftar att det är en bra tv.

Att hjärnan fungerar så kan vara farligt i vissa sammanhang. Till exempel om en kollega säger något elakt om en annan kollega. Blir lätt då att hjärnan spinner vidare på detta och man hittar fler och fler saker att störa sig på. Här får man vara uppmärksam och tidigt känna igen de här tankarna. Bryta tanken när man uppmärksammar den, säga till sig själv “Nu tänkte jag elaka saker som X”. Göra det varje gång man märker att tankarna sticker iväg åt det hållet.

Här är min pisse Nisse, han är nöjd med jobbet han har. Detta är hans favoritfilt, lägger man filten över sina ben så hoppar han upp i knät och lägger sig. Så ligger han där och snarkar. Världens bästa Nisse pisse.

_20160921_150342

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *