Har känt mig rätt hängig

Det har varit rätt kämpigt de senaste dagarna. Möten med andra människor och mina relationer till andra har varit anstränga. Jag har varit nedstämd och känt mig rätt hängig. Minsta motgång får mig att känna uppgivenhet, jag tappar den lilla energi jag har byggt upp genom att peppa mig själv. Tycker inte att det är mycket som känns roligt just nu. Har inte riktigt något att se fram emot. Jag vet att det inte riktigt hjälper att tänka så och jag försöker glädjas åt det som är. Glädjas åt att ta en promenad i skogen eller klappa katten. Eller dricka nyponsoppa med sambon. Får träna på att släppa taget om mina förväntningar, tillämpa det jag jag har lärt mig på meditationsretreaten.

Träffade psykologen igen igår. Vi pratade om att jag skulle behöva aktivera mig, både fysiskt genom träning samt genom att inte undvika situationer som känns jobbiga. Frågade henne hur långt tid jag ska ge det innan vi testar läkemedelsbehandling, men hon kunde inte riktigt ge mig något svar. Får jobba på ett tag till känner jag nog ändå. Sen är det väl inte så mycket annat att göra än att testa antar jag. Vet inte varför jag är så rädd för det egentligen. Det är väl bättre det än att gå runt och vara deppig. Någon som har erfarenhet av läkemedelsbehandling mot depression?

En av mina arbetskollegor är gravid, hon ska ha barn i början av nästa år. Jag tyckte att det började synas redan efter semestern men det kändes dumt att fråga. Så för några veckor sedan berättade chefen att hon skulle gå på föräldraledighet efter jul. Det i sig var helt okej, men jag känner att det är svårt att umgås med henne. Jag hanterar det väldigt dåligt. Det är svårt för mig att höra henne berätta om deras planer, till exempel att de skulle behöva ett större boende. Det väcker minnen som i sin tur väcker känslor som ångest, sorg och skuld. Vi har aldrig varit särskilt tajta vi två men jag känner att jag undviken henne. Jag undviker generellt samtalsämnen som handlar om graviditet och bebisar. Har ändå några vänner som jag kan prata med, det är tryggt. Har ju även sambon också såklart. Med honom är det ändå enklast att prata om Lea.

Nu ska jag iväg och ta en fika men två vänner. Gäller att aktivera sig som sagt 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *