Första dagen på semestern

Då var det första dagen på semestern idag. Det har varit rätt jobbigt den senaste veckan, har varit väldigt ledsen och nere. Inte mycket som kändes bra. Sambon har också varit trött och hängig så vi drar väl ner varandra. Har semester från och med idag så det är rätt skönt i alla fall. Gör mycket att kunna sova ut, gå runt i trädgården och pilla lite. Bara ta det lugnt. Känner inte riktigt någon semesterglädje, inga planer egentligen. Det är skönt att vara ledig. Tar väl några dagar innan det börjar kännas som semester.

Ska använda den här tiden till att fundera på hur jag vill ha det framöver. Trivs inte riktigt med mitt nuvarande jobb, börjar känna det allt mer. Ska jag söka annat eller prata med min arbetsgivare och se om jag kan få andra arbetsuppgifter? Funderar på om jag ska gå ner i tjänst och få tid över till att ta hand om mig själv och göra annat. Jobba 90% eller kanske 80%? Surt med inkomstbortfall… Hmm, svårt att fatta något bra beslut. Ni som är här inne och läser, har ni några tips? Vad hade ni gjort?

Ska ta några kort på trädgården i veckan och lägga ut. Kanske finns det någon som undrar hur det gick med mina fruktträd och klätterväxter. Klätterväxterna är riktigt fina, de klättrar uppåt i rosenportalen. Det börjar komma vindruvor också.

Det har regnat till och från hela helgen. Innan åskade det och när jag tittade ut såg jag en dubbel regnbåge över åkern. Så såg det ut fast det var helt klart finare i verkligheten.

_20160801_183612

Nu ska jag uppdatera min CV…

2 Comments

 1. Anna

  Hej! Jag har följt din blogg sen min dotter föddes i April. Jag förlorade nästan henne i fetomaternell transfusion, men det är just det. NÄSTAN. Jag lever med en extrem sorg och skuldkänslor, för det var verkligen på håret att hon inte klarade sig, och hon har skador som inte går att ta bort, oklart hur dessa kommer påverka henne i framtiden dock.. om jag bara varit mer uppmärksam.
  Jag kan inte föreställa mig hur ni mår. Jag tycker att det är viktigare att få tid att läka och att man mår bra än att man har en stor lön och slår ett slag för att gå ner i tid. Dessutom tror jag att en ny arbetsplats med nya uppgifter är något som kan få dig att tänka på något annat, även om det kommer vara tröttsam. Men du måste själv avgöra om du skulle orka något helt nytt just nu? Och prata med din chef. H*n borde vara mer än förstående för ditt behov av förändring.

  Hur känner ni inför framtiden och eventuella graviditeter? Tänker på er ofta.

 2. Dina

  Hej Anna, jo, jag känner på samma sätt, att jag skulle varit mer uppmärksam. Men du var ju det. Hon klarade ju sig ? Vad är det för skador hon har, vill du dela med dig?

  Tack för dina råd. Tar till mig det. Det är inget lätt beslut, får verkligen tänka till.

  Jag hoppas att vi blir gravida igen snart. Det kommer nog vara psykiskt jobbigt men jag känner mig redo. Förhoppningsvis får vi bra hjälp och stöd av sjukvården. Kommer nog vilja sitta uppkopplad mot en CTG de sista månaderna…

  Många kramar ?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *