Första advent

Hoppas att ni har haft en fin första advent. Kanske pyntat lite? Hängt upp en stjärna eller två? Vi pyntade lite, ställde fram en ljusstake i en av fönstren i vardagsrummet, och tog fram en liten tomte som får bo på kaminen. Fick även upp julgardinerna i köket.

_20161130_120715

Läste ett väldigt fint blogginlägg skrivet av Charlie Söderberg, Vad händer om stjärnan i fönster bara är en lampa?  Han skriver om tomheten många känner kring jul. Att man inte riktigt vet vad man firar om man nu inte är troende. Han skriver så fint, att fira julen är en jättefin tradition men att vi bör ge ny mening till den fantastiska högtid. Hans jultips är att  i år passa på att bestämma någonting som du vill fira i dit liv och sedan använda julen till att fira just det. Annars finns det risk att man hetsar med mat och med att öppna julklappar, och sen när det är över är man besviken över att julkänslan inte riktigt infinner sig.

Vad skulle du fira? Du har säkert massa bra saker i ditt liv som är värda att fira. Jag skulle fira att jag mår generellt bättre nu, att jag börjar ta mig ur min depression. Träningen har verkligen hjälpt mig. Har kört två pass i veckan plus promenader de dagarna jag inte tränar. Det tog sin tid men om jämför men hur jag mådde innan jag började träna, i början i september, så är det mycket bättre nu. Det har ju verkligen varit ett skitår men jag har även växt som person sen vi förlorade Lea. Har blivit mer ödmjuk mot livet och känner mig tacksam för att jag har mina vänner, min familj. Det är som att min syn på livet har ändrats och obetydliga bekymmer engagerar mig inte lika mycket. Jag skulle fira det som är bra i mitt liv.  Vi har ett hem, vi har jobb, till och med ett nytt spännande jobb från och med den 1 december. Vi har Nisse, vår katt. Tar man sig tid att tänka efter så har man väldigt mycket i sitt liv som är bra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *