5 Comments

 1. Vincent föddes i princip utan blod, dock har de inte hittat en orsak tyvärr 🙁 Men han hade allvarlig blodbrist och det blodet han fick genom transfusion tog han upp för att det sen helt plötsligt försvann igen. De har aldrig sett något liknande i Sverige.
  Innan allt detta hände så hade i alla fall inte jag en tanke på allt som måste klaffa för att ett barn ska bli friskt och överleva, nu är man plågsamt medveten om precis alla risker 🙁 Märkligt hur livet kan bli!

  • Dina

   Jag beklagar Linn 🙁 Hoppas de kan hitta orsaken. Inte för att det ändrar något men man vill ju oftast ändå veta. Jag funderade inte heller på allt som måste klaffa eller allt som kan gå snett medans barnet fortfarande är i magen. Det är ju ingenting de berättar på MVC, ofta får man ju höra att det är “lugnt” om barnet överlevde de första graviditetsmånaderna. De pratar ju inte om att det faktiskt kan gå snett hela vägen fram till förlossningen. Så står man där helt oförberedd…

 2. Anna

  Hej! Jag hittade din blogg då jag googlade på fetomaternell transfusion. Vi åkte in till förlossningen i v 36+2 (160416) pga minskade fosterrörelser. Då upptäckte man snabbt att vår lilla tös inte mådde bra och på bara en kort stund låg jag på operationsbordet.. ut kom en livlös bebis som TACK GODE GUD hade änglavakt och är fortfarande med oss. Idag fick vi veta att 7% av mitt blod bestod av hennes blod och att detta var pga fetomaternell transfusion. När hon kom ut var hennes blodvärde omätbart.. vi vet fortfarande inte vad det innebär för henne i framtiden men ska få träffa en överläkare på tisdag och diskutera resultat på MR som gjordes idag. Tack för informationen du samlat, det är svårt att hitta vettig info. Jag beklagar sorgen ni måste genomlida.

 3. Jeanette

  Hej.
  Jag vill börja med att beklaga er förlust- så väldigt ledsamt 🙁
  Sedan vill jag berätta att jag födde min dotter i v 29 ( detta var 1996 ), vi drabbades av FT och när min dotter föddes med katastrofsnitt så hade hon i princip inget blod i kroppen alls.
  Hon fick blodtransfusion, och mot alla odds så överlevde hon.
  Idag är hon 20 år, har precis tagit studenten. Hon har en sköldkörtelsjukdom och även ADD- men klarar sig väldigt bra trots sina svårigheter.
  Varm kram från mig/ J

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *