En väns längtan efter barn

Ska berätta om en kär vän till mig och hennes längtan efter barn. Detta är en helt fantastisk historia. Det hela började med att hon och hennes partner, så som många andra, försökt att bli gravida. Efter cirka ett år tog de kontakt med sjukvården, de gjorde undersökningar och kom fram till att det var något med hennes ägglossning. Att ägglossningen ägde rum vid fel tillfälle under menscykeln. De skulle få testa med IVF.

Efter något år blev de erbjudna att göra en IVF behandling men hennes kropp svarade inte på behandlingen som man skulle. Efter två misslyckade försök med hormonbehandling utan resultat gjorde de ett ultraljud och kontrasterade att hennes ägg hade försvunnit. Bara sådär. Händer tydligen ibland. De fick veta att de kan kan ställa sig på kö till äggdonation och att det skulle ta cirka två år. Tungt, men här kommer tvisten. Det visade sig att medan de satt där och fick veta att de inte skulle få ett biologiskt barn tillsammans så var hon redan gravid. Alla dessa undersökningar och de hade missat det. Läkarna var helt ställda när de fick reda på det. De hade tydligen sagt att detta aldrig hade hänt tidigare, att de var de första. Så nu väntar de sitt första barn, som är beräknat till midsommar.

Är så glad för deras skull. De började försöka flera år innan vi blev gravida med Lea. Många andra har är i liknande sits, det är mycket vanligare med ofrivillig barnlöshet än vad man kan tro. Skrev ett inlägg om det i höstas: Ofrivillig barnlöshet. En gång frågade jag henne hur hon kunde glädjas så åt oss när hon fick veta att vi väntade barn. Hennes svar var att hon var trött på att vara bitter.

Till alla er i liknande situation, det finns alltid hopp. Även om hela läkarkåren säger att det är kört. Plötsligt händer det. Därför kan jag bli skeptisk till dem som säger att de ska skaffa barn. Barn skaffar man inte, de är inte prylar man köper. Barn får man.

Ska avsluta med att skriva några rader om något jag läste om i en bok jag håller på att läsa just nu, Med änglars hjälp av Doreen Virtue. Hon skriver väldigt mycket bra och intressant, bland annat om ärkeänglarna och deras speciella egenskaper. Det finns en ärkeängel som heter Gabriel som man kan be till om man vill ha hjälp att få barn. Gabriel kan hjälpa till med alla aspekter av befruktning, graviditet, adoption och tidig barndom. Tänk, skriv eller säg högt ärkeängelns namn och det du vill ha hjälp med. Även om du inte tror på det så kan det ju inte skada.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *