Elba har testat babypotting!

Vi började med babypotting när Elba var ca 1 månad och har alltså hållit på i en dryg månad nu. Vi köpte en enkel potta på Ica men det går bra med handfatet också. Enligt instruktionerna så håller man bebisens ben i grodposition så blir det enklare för dem att framför allt bajsa. Man håller barnet som på bilderna nedan.

Så det vi gör är att vid blöjbyten så håller vi henne ovanför pottan. Ibland kommer det kiss, ibland bajs och ibland båda ? Det är riktigt häftigt varje gång det kommer något! Hon kissar oftast efter att hon har vaknat och det är tydligast på morgonen. Eller efter att hon har ätit. Vad gäller bajs så bajsar hon ca 1-2 gånger per dag och för det mesta i samband med eller efter att hon har ätit. Oftast blir hon frusterad och arg och vill inte riktigt äta, skriker när hon får flaskan och när vi drar bort den. När hon har fått bajsa äter hon gott igen.

Tanken är att föräldrarna och barnen ska utveckla kommunikationen kring kiss och bajs, och att barnet så småningom ska kunna signalera när hen vill gå på pottan. Så långt har inte vi kommit men kanske så småningom. Första steget är att introducera ett ljud som man gör när barnet kissar och bajsar. Då kan barnet förstå att hen kan kissa och bajsa när hen hör ljudet.

Annars så rullar det på. Elba sover mycket mindre på dagarna nu så det är fullt upp hela tiden. Hon sover några korta stunder bara, resten av tiden vill hon ha uppmärksamhet. Hon är underbar och nyfiken, och jag är helt slut framåt eftermiddag, kväll. Men det är underbart ❤️

Några intressanta artiklar om babypotting:

Blöjfribebis.se

Mama.nu – 7 tips för att potträna små bebbar

Viföräldrar.se – Potträna tidigt

Blöjupproret.se – Tidig potträning

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *